Mildred’s Temple Kitchen

Mildred’s Temple Kitchen is the successful culmination of two years of extensive research and design collaboration resulting in the rebranding of a Toronto landmark restaurant. Located in the heart of Liberty Village, the new space was conceived as an intimate and flexible salon that would allow for many different dining experiences.

The core of the existing 600 m2 concrete shell was left intentionally untouched, and a raised platform with a dropped ceiling was inserted into the volume to contain the open kitchen – the focal point around which all other activities revolve. The two storey north facing windows flood the main space with natural light during the day, and at night provide a framed view of commuter trains rushing past, adding a surreal urban quality to the room.

Location

Toronto, Ontario

Client